Проблеми розвитку пакувальної галузі України та підготовки кадрів для неї - Матросов, В.Д.; Мельник, Д.С. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
У статті проаналізовано сучасний стан пакувальної галузі в Україні, напрями розвитку окремих її підгалузей, зокрема виробництво пакувального гофрокартону. Доведено, що для випереджального розвитку пакувальної галузі необхідно прийняття довгострокової програми виробництва пакувального обладнання, розбудови науково-дослідного сектору та підготовки відповідних кадрів для галузі. Ключові слова: пакувальна галузь, підгалузі, пакувальне обладнання, кадри для галузі.