Вплив глобальних та інтеграційних процесів на розвиток інститутів фінансового ринку України - Грушко, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2009)
Сучасний стан розвитку фінансових інститутів в Україні вимагає послідовної й системної реалізації стратегії інтеграції держави в глобальний ринковий простір з урахуванням наявних тенденцій на ринку фінансових послуг світу, що, у свою чергу, свідчить про злободенність цієї проблеми й потребує подальшого дослідження фінансового ринку України та його інститутів у контексті сучасних тенденцій розвитку глобального фінансового ринку, незважаючи на світову фінансову кризу. Ключові слова: фінансовий ринок, фінансовий інститут, банківська система, страховий ринок, недержавний пенсійний фонд.