Класифікаційні ознаки тарифів - Ціпура, В.Л. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Тарифи як непрямі податки на споживання з предметів зовнішнього користування людини, які стягуються всередині держави, за теорією слід відносити до внутрішніх податків на товари й послуги, на практиці ці суми показують у бюджетах як неподаткові надходження за кодом 25010100. Установлено, що в комунальних чи приватних монополій існує доходна монополія, подібна фіскальній монополії, яка є видом непрямого оподаткування. Узагальнена класифікація тарифів здійснена за 50 ознаками. Ключові слова: тариф, податок, ціна, дохідна монополія, житлово-комунальні послуги.