Моделирование и прогнозирование развития малого бизнеса Донецкой области - Юрина, Н.А. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Автором досліджені проблеми в процесах розвитку діяльності підприємств малого бізнесу Донецької області. Визначено, що передбачити (спрогнозувати) розвиток малого бізнесу дуже важко, але тільки прогнозування може забезпечити кращі результати або уникнути незапланованих витрат. Проведено порівняльний аналіз ефективності діяльності суб’єктів малого бізнесу на прикладі окремих видів діяльності, проведено моделювання цих процесів на основі виробничих функцій, спрогнозовано основні показники, що характеризують діяльність цих ринкових структур. Це дозволило внести окремі пропозиції з підтримки розвитку малого бізнесу області. Ключові слова: підприємництво, підприємства малого бізнесу, моделювання, прогнозування, динамічна виробнича функція, критерії апроксимації.