Функціонування податку на додану вартість у сільському господарстві: досвід ЄС - Тулуш, Л.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Проаналізовано практику справляння податку на додану вартість у сільському господарстві європейських країн, узагальнено норми директив ЄС стосовно формування механізму цього податку стосовно фермерів. Наведено оцінку практики застосування спеціальних режимів ПДВ у сільському господарстві України та обґрунтовано напрями подальшого розвитку механізму справляння ПДВ щодо аграрного сектора економіки. Ключові слова: податкове право ЄС, податок на додану вартість, спеціальні режими оподаткування, фінансова підтримка, податкові зобов’язання, адміністрування податків.