Социально-экономические последствия изменения ставок акцизного сбора - Кошелева, Е.Г.; Воробьева, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Проаналізовано основні тенденції зміни ставок акцизного збору з алкогольних та тютюнових виробів в Україні та запропонована порівняльна характеристика законодавчого забезпечення. Подано оцінку можливих економічних та соціальних наслідків їх підвищення, виявлено як позитивні, так і негативні тенденції, зроблено висновки щодо доцільності змін. Ключові слова: акцизний збір, ставка акцизного збору, підакцизні товари.