Вплив інвестиційного потенціалу страхових компаній на розвиток економіки - Махортов, Ю.О.; Зюбін, В.М. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Стаття присвячена дослідженню інвестиційного потенціалу страхових компаній в Україні. Розглянуто особливості здійснення інвестиційної діяльності страховими компаніями, проаналізовано сучасні показники та проблеми страхового ринку, надано рекомендації щодо усунення негативних тенденцій та явищ, які спостерігаються на ринку, а також формуванню передумов активізації інвестиційної діяльності страхових компаній України. Ключові слова: фінансовий ринок, страхові компанії, інвестиційна діяльність, інвестиційний потенціал.