Фінансова децентралізація місцевого самоврядування - Бикадорова, Н.О. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті обґрунтовано місце та значення податкових доходів у фінансовій децентралізації місцевого самоврядування, визначено важливий показник фінансової автономії — коефіцієнт податкоспроможності адміністративно-територіальної одиниці, запропоновано оцінювання рівня фінансової децентралізації за допомогою таких показників: коефіцієнт фінансової децентралізації доходів, коефіцієнт фінансової децентралізації витрат, коефіцієнт фінансової децентралізації ланок місцевих бюджетів (АР Крим, областей, міст, районів у містах, районів, селищ і сіл) та узагальнюючий коефіцієнт фінансової децентралізації. Ключові слова: децентралізація, місцеві органи, місцеве самоврядування, бюджетна самостійність, податкова самостійність.