Сучасні соціально-екологічні напрями розвитку аграрних корпорацій - Ільїн, В.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
У статті досліджено перспективи розвитку корпоративних структур в аграрному секторі Луганської області, зокрема проаналізовано галузеві особливості створення об’єднань підприємств корпоративного типу в АПК; визначено пропорції розподілу в них складових валового доходу, операційних витрат та чистого прибутку з метою підвищення екологічної й соціальної спрямованості розвитку аграрних корпорацій. Запропонована власна розробка перспективної моделі регіональної аграрної корпорації соціально-екологічної спрямованості. Ключові слова: соціально-екологічні напрями, аграрні структури, організаційно-правові форми, корпорація, інтенсифікація сільського господарства, ефективність.