Трансформація механізму непрямої підтримки за рахунок коштів ПДВ на пряме бюджетне фінансування - Прокопчук, О.Т. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Розглянуто особливості пропонованого механізму підтримки виробників молока й м’яса та здійснена наукова оцінка доцільності переходу на інший механізм підтримки сільськогосподарських товаровиробників. Установлено недоцільність такої трансформації та визначена необхідність удосконалення існуючого механізму підтримки сільськогосподарських товаровиробників переробними підприємствами за рахунок коштів ПДВ. Ключові слова: спеціальні режими, державна підтримка, ПДВ, механізм дотування.