Вплив недержавних пенсійних фондів на соціально-економічний розвиток держави - Телічко, Н.А.; Кузьменко, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Стаття присвячена дослідженню інвестиційного потенціалу недержавних пенсійних фондів в Україні. Розглянуто особливості здійснення інвестиційної діяльності недержавними пенсійними фондами, проаналізовано сучасний стан їх розвитку та надано рекомендації щодо усунення негативних тенденцій та явищ, які спостерігаються на цьому ринку, а також щодо формування передумов активізації інвестиційної діяльності цих установ в України. Ключові слова: недержавний пенсійний фонд, пенсійна система, соціальний захист, інвестиційний потенціал.