Податкові відносини домогосподарств як специфічного сектору економічної системи держави - Рудая, М.І. (Економічний вісник Донбасу, 2010)
Охарактеризовано економічну сутність домогосподарств та узагальнено класифікацію видів їх доходів. Проаналізовано місце домогосподарств в системі економічних відносин, розглянуто підходи до оподаткування. За результатами дослідження обґрунтовано доцільність визначення суб’єктом особистого прибуткового податку при оподаткуванні доходів населення не окрему фізичну особу, а домогосподарство. Ключові слова: домогосподарство, доходи, податок на доходи фізичних осіб, податковий механізм.