Історичний огляд вітчизняного та західного досвіду розвитку колективно-договірних відносин на національному та виробничому рівнях - Мартиненко, М.М.; Татарінов, І.Є. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті висвітлено історичний досвід зарубіжної та вітчизняної практики колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин. Проаналізовано колективно-договірну практику деяких країн Європи та Америки, наголошено на пріоритетних засадах законодавчого регулювання соціально-трудових відносин. Ключові слова: колективний договір, законодавство, соціально-трудові відносини, колективно-договірне регулювання.