Проблеми оцінки фінансової стійкості місцевих бюджетів в умовах ринкової економіки - Щербакова, В.І.; Манєров, Г.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Однією з головних підстав існування кожного демократичного устрою є місцеве самоврядування, функціонування якого здійснюється на принципах самостійності й фінансової незалежності. Матеріальнофінансова самостійність — необхідна умова здійснення всіх принципів існування місцевого самоврядування. В умовах ринкової економіки актуальним є питання з’ясування фінансового стану місцевих бюджетів за допомогою об’єктивної оцінки їх бюджетного потенціалу. Ключові слова: самоврядування, бюджет, самостійність, стійкість, коефіцієнт.