Эффективность использования оборудования — новый подход - Момот, А.И.; Самойлов, П.И. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті проведено дослідження особливостей оцінки ефективності використання устаткування. Для підвищення міри ефективності використання наявного устаткування запропонований математичний метод оптимізації. З метою комплексної оцінки роботи устаткування розроблена цільова функція, в якій враховуються такі показники використання, як: готовність, продуктивність, якість виробів, що випускаються, собівартість. Оцінено вплив коефіцієнтів ваговитості заданих параметрів ефективності використання устаткування на цільову функцію. Ключові слова: ефективність, оптимізація, використання устаткування, показники використання, цільова функція.