Наращивание экспорта образовательных услуг как один из факторов привлечения инвестиций в регион - Мельник, С.В.; Ивченко, В.К.; Пустовой, Ю.Г.; Терещенко, В.В.; Ивасенко, А.В.; Матросов, В.Д. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто питання залучення інвестицій у регіон за рахунок експорту освітніх послуг. Шляхом соціологічного опитування проаналізовано умови навчання та мешкання іноземних студентів в Луганському державному медичному університеті. Виявлено причини, що ускладнюють соціальну адаптацію іноземних студентів та розроблено пропозиції щодо управління цими процесами. Ключові слова: експорт освітніх послуг, соціальні адаптація іноземних студентів, регіон, залучення інвестицій.