Європейський досвід функціонування ПДВ у галузі сільськогосподарського виробництва - Прокопчук, О.Т. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто особливості європейської практики справляння ПДВ у сільському господарстві, а також здійснено аналіз особливих режимів справляння зазначеної податкової форми і, на цій основі, розроблено пропозиції щодо можливостей адаптування зарубіжної практики справляння ПДВ із фермерів до вітчизняної системи оподаткування. Ключові слова: ПДВ, спеціальні режими, фіксовані компенсаційні відсоткові норми, понижена ставка, спрощені режими оподаткування, фінансова підтримка.