Інноваційний імператив сталого розвитку глобалізованого суспільства - Тараненко, І.В. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Глобалізація вимагає запровадження інтегративної моделі конкурентної поведінки суб’єктів світового господарства, на основі спільних цілей сталого розвитку. Встановлена пряма залежність та сильна кореляція між індексами інноваційного розвитку та індексами сталого розвитку для країн світу дозволяє обґрунтувати концепцію сталого інноваційного розвитку, як основу інноваційних конкурентних стратегій суб’єктів світового господарства, а також організацій всіх типів. Ключові слова: глобалізація, сталий розвиток, інноваційний розвиток, індекс, кореляційна залежність, регресія.