Проблеми та особливості прогнозування на підприємствах сфери послуг - Гращенко, І.С. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Підвищення ефективності прогнозної діяльності на підприємствах сфери послуг забезпечить стійкі конкурентні переваги на ринку в майбутньому та поліпшить проведення модельних експериментів та аналізу можливих сценаріїв розвитку проблем, що можуть виникнути у майбутньому. Активізація економічного моніторингу створює умови для вироблення і прийняття раціональних управлінських рішень щодо формування припустимих варіантів дій зі збереження стабільності розвитку підприємства. Ключові слова: методи аналізу і прогнозування, пошукове прогнозування, нормативно-цільове прогнозування, моніторинг, сфера послуг.