Глина та глиняні вироби у народній медицині, ветеринарії, лікувальній магічній практиці українців Північно-Дніпровського Лівобережжя у другій половині XIX — першій половині XX століття - Метка, Л. (Ніжинська старовина, 2010)
Про використання глини та застосування глиняних виробів у народній медицині, ветеринарії та лікувальній магічній практиці українців Північно-Дніпровського Лівобережжя. Подано назви хвороб, окремі замовляння, народні лікувальні рецепти.