Старожитності Північно-Дніпровського Лівобережжя в колекції Національного художнього музею України - Бурлака, О. (Ніжинська старовина, 2010)
Робота присвячена дослідженню церковних старожитностей Чернігівської губернії в колекції Національного художнього музею України. Проаналізовані твори іконопису, портретного живопису, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва XVII–ХІХ ст.