Торгівельний інвентар X — початку XI ст. зі Шестовицького археологічного комплексу - Скороход, В. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті аналізуються знахідки важків, фрагментів терезів і гаманця, що були виявлені в курганах і на території поселення Шестовиця, внаслідок чого простежується скандинавський вплив на формування торгової системи, що підтверджує зв’язок Шестовицького комплексу з іншими торгово-ремісничими поселеннями Русі та Північної Європи в Х – на початку ХІ ст.