Микола Семенович Самокиш (1860-1944) (Ніжинська старовина, 2010)
Микола Семенович Самокиш (вступна стаття та підготовка до друку О. Пономар). Пропонується коротка біографічна довідка про видатного художника-баталіста і анімаліста Миколу Семеновича Самокиша, який народився і проживав у Ніжині. Вміщені також спогади про вчителя одного з його учнів – Л.І. Чернова. Матеріали підготовлені з нагоди 150–ї річниці від дня народження славетного митця.