Жизнь Евгении Юрьевны Спасской в Казахстане по воспоминаниям родных и переписке ученой - Анохина, Н. (Ніжинська старовина, 2011)
Дослідження розповідає про казахський період у біографії репресованого українського етнолога та мистецтвознавця Є.Ю. Спаської. Використані матеріали з особистого архіву автора дослідження – онуки відомого вченого.