Эффективность хозяйственной деятельности: определение, измерение, синергетическое управление - Сериков, А.В. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Стаття присвячена відпрацюванню концептуальних моментів при визначенні змісту поняття „ефективність господарської діяльності”, її вимірювань, а також встановленню принципової можливості синергетичного управління ефективністю. В основу покладено системний підхід і відома теорія синергетичного управління, що позитивно зарекомендували себе при створенні складних технічних систем. Ключові слова: ефективність, господарська діяльність, бізнес-процес, синергетичне управління, фазовий портрет.