Шевський кустарний промисел на Лівобережному Поліссі (друга половина ХІХ – 60-і роки ХХ століття) - Костенко, Л. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У роботі досліджується історія розвитку шевського кустарного промислу на Лівобережному Поліссі, асортимент, крій, технологія виготовлення взуття, а також побут і звичаї кустарів.