Волості Чернігівської губернії в першій половині ХІХ ст. - Нестеренко, Л. (Сiверянський лiтопис, 2010)
На основі архівних джерел у статті проаналізовано процес утворення та реформування волостей Чернігівської губернії в першій пол. ХІХ ст.