Флутафарм® у схемах комбінованого лікування хворих на рак передміхурової залози - Клименко, І.О.; Григоренко, В.М.; Резніков, О.Г.; Чайковська, Л.В. (Онкологія, 2006)
Резюме. Досліджена ефективність і переносимість першого вітчизняного генетично-селективного нестероїдного антиандрогену – препарату Флутафарм® (флутамід) — у моно- і комбінованій терапії хворих на рак передміхурової залози стадій Т1-4N0-1M1. Установлено, що препарат добре переносять хворі, він не спричиняє тяжких (серйозних) побічних реакцій, які потребували б його відміни чи застосування будь-яких додаткових медичних засобів. За даними порівняльної оцінки Флутафарму і референтного препарату флуциному не виявлено суттєвої різниці в ефективності та переносимості. Застосування комбінованого лікування за схемою НЕАТ з використанням Флутафарму в дозі 250 мг 3 рази на добу в поєднанні з субтерапевтичним дозами Хлортрианізену (0,006 мг 2 рази на добу під язик) показало вищу ефективність комбінованої терапії порівняно з монотерапією.