Динаміка рівня NK‑клітин у дітей з гострою лімфобластною лейкемією на різних етапах лікування та в період довготривалої ремісії - Дубей, Л.Я. (Онкологія, 2006)
Резюме. Проведено дослідження природних клітин-кілерів (NK-клітин) периферичної крові у 87 дітей, хворих на гостру лімфобластну лейкемію (ГЛЛ), під час програмного лікування та у різні терміни довготривалої ремісії. Виявлено значне зниження рівня NK-клітин під час поліхіміотерапії з приводу ГЛЛ. Тенденція до зростання популяцій NK-клітин виявлена при довготривалій (3–5 років) ремісії, проте їх кількість була значно меншою порівняно з такою в контрольній групі, що свідчить про порушення регенерації цієї ланки імунітету.