Технологія виготовлення комплексного регулятора росту зернових культур "Біовітрекс" - Драговоз, І.В.; Антонюк, В.П.; Волкогон, М.В.; Яворська, В.К. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Розроблено технологію виготовлення комплексного регулятора росту зернових культур "Біовітрекс", представлено схеми його виробництва та використання. Експериментальний зразок препарату "Біовітрекс" містить водну та лужну витяжки вермикомпосту і комплекс мікроелементів, необхідних для життєдіяльності зернових культур. Встановлено оптимальні концентрації препарату для різних сільськогосподарських культур. Вивчено його вплив на фізіологічні процеси озимої пшениці протягом онтогенезу, що дозволяє оптимізувати її продуктивність. Теоретично обґрунтовано використання препарату як важливого елемента технології вирощування озимої пшениці.