Створення цифрових бібліотек періодичних видань на основі Greenstone - Резніченко, В.А.; Проскудіна, Г.Ю.; Овдій, О.М.; Дорошенко, А.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Описується процес створення цифрової бібліотеки наукових періодичних видань на основі програмного забезпечення Greenstone. Представлена інформаційна модель наукового періодичного видання; визначені поняття цифрова бібліотека та колекція; наведено стислий огляд програмного забезпечення Greenstone; а також можливості цієї системи по створенню колекцій цифрової бібліотеки на прикладі наукового журналу.