Приватноправові акти XVIIІ-ХІХ ст. як інформаційне джерело з історії ніжинської грецької громади - Гедьо, А. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті на прикладі аналізу матеріалів, які зберігаються в українських та російських архівосховищах, подається характеристика приватноправових актів з історії ніжинської грецької громади, аналізуються елементи, що становили форму даних документів у ХVІІІ-ХІХ ст., формулюється призначення даних документів та зазначаються правові відносини між сторонами, які їх укладали.