Чернігівський губернський земський гласний О.Ф. Ліндфорс (До 120-х роковин від дня смерті) - Рахно, О. (Сiверянський лiтопис, 2010)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху та громадсько-політичної діяльності гласного Чернігівського губернського земського зібрання у 1874 – 1877 та 1880 – 1886 рр. О.Ф. Ліндфорса. Визначено основі віхи життєвого шляху, схарактеризовано його роботу у губернському земстві та громадсько-політичну діяльність у другій половині ХІХ ст.