Менcька сотня Чернігівського полку за переписними книгами 1666 р. - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті висвітлюється соціально-економічне становище Менської сотні за матеріалами переписних книг 1666 р. У цьому контексті розглядається склад населення сотні за соціальною приналежністю та родом занять, а також з’ясовується обсяг податків, які мали сплачувати жителі м. Мени та її околиць.