Діяльність Чернігівського єпархіального свічкового заводу (1872 – 1916 рр.) за матеріалами часописів "Черниговские епархиальные известия" та "Вера и жизнь" - Блакитний, М. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті на підставі матеріалів, які були опубліковані у часописах “Черниговские епархиальные известия” і “Вера и жизнь”, йдеться про діяльність Чернігівського єпархіального свічкового заводу у 1872 – 1916 рр. Головна увага приділена питанню фінансування цим підприємством різних церковно-освітніх проектів у Чернігівській єпархії.