Democracy, economic freedom, competitiveness - Khakhverdyan, D. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Сучасна демократія стала ареною зіткнень інтересів різних особистостей, і в боротьбі за свої інтереси кожна з них вибирає корисні рішення і більш переважні політичні рухи. Демократичні системи процвітають, якщо застосовуються громадянами, коли останні, користуючись здобутою свободою, готові взяти участь у громадському житті. Ключові слова: демократія, економічна свобода, конкурентоспроможність, потерналізм, держава.