Аналіз стійкості функціонування регіональних автотранспортних систем України - Чорноус, О.І. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Визначено основні елементи автотранспортної системи регіону і показники оцінки її функціонування у сучасних соціально-економічних умовах, проаналізовано інтенсивність і ефективність автотранспортного забезпечення по регіонах України. Аналіз відмінностей розвитку автотранспортної системи регіонів дозволив про-ранжувати регіони України за існуючими умовами переходу до стійкого розвитку. Ключові слова: автотранспортна система регіону, стійкий розвиток, соціально-економічні умови, інтенсивність, ефективність.