Структурно-функціональні порушення мембрани еритроцитів при злоякісних новоутвореннях - Гуніна, Л.М. (Онкологія, 2002)
Резюме. Розглянуто механізми змін структурно-функціонального стану мембран еритроцитів та їх роль у розвитку анемії, мікрогемореологічних порушень, модифікації імунної відповіді, метастазуванні та забезпеченні адекватної реакції на антибластичну терапію злоякісних новоутворень. Ключові слова: злоякісні пухлини, мембрани еритроцитів, перекисне окиснення ліпідів, анемія, гемореологія, метастазування.