Ангіогенез у розвитку злоякісних пухлин: теоретичні і практичні аспекти - Чехун, В.Ф.; Лісняк, І.О.; Новак, О.Є. (Онкологія, 2002)
Резюме. Узагальнені результати експериментальних та клінічних досліджень останніх років, присвячених визначенню ролі ангіогенезу в розвитку пухлинного процесу. Обговорені механізми регуляції ангіогенезу, значення неоваскуляризації в прогресуванні та метастазуванні пухлин, методи її дослідження та критерії оцінки. У більшості робіт встановлено, що щільність мікросудин та їх розподіл в пухлині є факторами прогнозу. Розглянуті нові підходи до лікування хворих зі злоякісними новоутвореннями — антиангіогенна терапія з використанням факторів, що пригнічують ангіогенез на різних етапах розвитку неопластичного процесу.