Керамопластика у сполученні з променевою терапією при лікуванні хворих зі злоякісними пухлинами кісток - Перепєчкіна, В.Т.; Палівець, А.Ю.; Коровін, С.І.; Дєдков, А.Г.; Василюк, О.М.; Волков, І.Б.; Коноваленко, В.Ф.; Толстоп’ятов, Б.О.; Проценко, В.В. (Онкологія, 2002)
Резюме. Досліджено ефективність використання вітчизняного керамічного матеріалу на основі гідроксилапатиту та трикальційфосфату при кістково-пластичних операціях після видалення злоякісних пухлин кісток з наступною післяопераційною променевою терапією (15 хворих). Встановлено відсутність будь-яких побічних ефектів при кістково-пластичних операціях з використанням керамічного матеріалу. Одержано позитивні попередні результати лікування: відновлення функції кінцівки відзначено в 11 (73,3%) хворих; рецидиви пухлини виявлено у 2 (13,3%), метастази — у 2 (13,3%).