Роль синглетно-кисневої терапії в передопераційному протипухлинному лікуванні хворих на місцево-поширений рак прямої кишки - Вівчаренко, Ю.К.; Гресько, І.В.; Костинський, І.Ю.; Нейко, Є.М.; Дацун, А.І. (Онкологія, 2002)
Резюме. Наведені результати клінічної апробації нової методики антибластомної терапії у хворих на місцево-поширений рак прямої кишки. Опромінювання з попереднім проведенням синглетно-кисневої терапії в поєднанні з ентеросорбцією добре переносилося хворими, не зумовлювало збільшення кількості та тяжкості променевих ускладнень; спостерігається тенденція до збільшення числа хворих, у яких досягнуто вираженої регресії новоутворень. Використання розробленої методики не ускладнює технічних умов виконання оперативних втручань і не супроводжується погіршенням перебігу післяопераційного періоду.Ключевые слова: рак прямої кишки, променева терапія, радіомодифікатори, синглетно-киснева терапія, ентеросорбенти.