Досвід проведення органозберігаючих хірургічних втручань при лікуванні хворих на рак молочної залози - Супрунець, В.Л.; Малімон, Ю.І.; Шабелянський, В.Б.; Протопопов, А.О. (Онкологія, 2002)
Резюме. Узагальнено результати органозберігаючого лікування 86 хворих на рак молочної залози (РМЗ) І–ІІ А–Б стадій. Наведено дані про 5-річну виживаність пацієнток, а також про частоту рецидивів і розвитку ускладнень лікування. Не виявлено статистично достовірної різниці між показниками виживаності залежно від виду операції, передопераційної або післяопераційної променевої терапії. Рецидиви виникли у 12,8%, процеси, які клінічно симулювали рецидив, — у 18,6%, дифузні рубцеві зміни, що клінічно і рентгенологічно симулювали інфільтративний рак, — у 10,4%, лімфостаз — у 30,2% хворих. Окрім рецидивів пухлини, які при РМЗ І стадії діагностували значно рідше, ніж при ІІ А–Б стадії, частота ускладнень органозберігаючого лікування практично не залежала від стадії захворювання.