Ефективність нового препарату групи біфосфонатів мебіфону в лікуванні хворих з метастазами в кістках - Чехун, В.Ф.; Олійніченко, Г.П.; Клименко, І.О.; Дехтяр, Т.В.; Півнюк, В.М.; Касьяненко, І.В. (Онкологія, 2002)
Резюме. Визначено ефективність застосування нового вітчизняного препарату групи біфосфонатів МЕБІФОНУ у лікуванні хворих на рак молочної або передміхурової залози II–ІV стадії з множинними метастазами в кістках. Як препарат порівняння у пацієнтів контрольної групи застосовували клодронову кислоту. Крім основного ефекту лікування (анальгезуюча дія, вплив на уражені кістки) у групі хворих, які одержували МЕБІФОН, в ряді випадків спостерігали зменшення кількості метастазів в лімфатичних вузлах, в печінці, плеврі, а також стимулювальну дію препарату на еритро- та лейкопоез. Протягом лікування проявів токсичності МЕБІФОНУ не відзначено.