Сіверський похід Іллі Муромця - Конча, С. (Сiверянський лiтопис, 2009)
На основі вивчення різних варіантів билини «Перша поїздка Іллі Муромця» та співвіднесення її свідчень з археологічними даними пропонується реконструкція історико"географічного підґрунтя билини.