Дніпропетровський портрет гетьмана І. Мазепи - Павленко, С. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті піддається сумніву достовірність зображення гетьмана І. Мазепи на портреті Дніпропетровського художнього музею. Автор вважає, що це художня версія початку ХІХ ст.