З історії спілкового будівництва української кооперації на Поділлі (початок ХХ ст.) - Яценко, О. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті досліджено аспекти спілкового будівництва української кооперації на Поділлі початку ХХ ст. Досліджуються шляхи об’єднання розрізнених кооперативних товариств та установ регіону. Значна увага зосереджується на створенні губернського центру управління і діяльності подвижників подільської кооперації Й.Волошиновського та Д.Марковича. Висвітлюється будівництво структури управління споживчими кооперативами на регіональному рівні.