Штрихи до соціально-політичного портрета гетьмана Дем’яна Многогрішного - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У статті порушується проблема гетьманства Дем’яна Многогрішного. На основі використання широкого кола джерел, насамперед неопублікованих, висвітлено його політичну та соціально-економічну діяльність. Матеріали дослідження істотно доповнюють портрет гетьмана.