Изменения некоторых показателей состояния иммунной системы в условиях комплексной терапии фетальными тканями у больных хроническим рецидивирующим сальпингоофоритом - Дурягин, В.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Таким чином, результати проведеного дослідження свідчать про деяке зниження Т і В клітинної ланки імунної системи і дисбалансі співвідношення імунорегуляторних субпопуляцій лімфоцитів за рахунок зниження СD4 у хворих хронічним рецидивуючим сальпінгоофоритом. При дослідженні імуноглобулінів виявлено підвищення вмісту імуноглобулінів класу G і особливо класу Е, вміст ЦIК у всіх хворих також був помірно підвищеним.