Економіка, заснована на знаннях - Біляцький, С.; Добровольська, А. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Сформульовано концепцію нового інноваційного устрою в умовах поглиблення процесів господарської інтеграції. Проведено аналіз сучасного стану інноваційного процесу в Україні. Його результати показують, що ці процеси знаходяться у кризовому стані. Разом із тим частина науково-технічного потенціалу, яку вдалося зберегти, має підстави стати базою нової економіки. Світовий досвід переходу до інноваційного типу розвитку дозволяє зробити принципово важливі для національних умов висновки, що сприятимуть розв’язанню цієї проблеми.