Кейнсіанська парадигма макроекономічного розвитку держави на прикладі подолання рівня безробіття в Німеччині в 1933–1939 рр. - Барщевський, Є. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті розглядається ефективність застосування головних макроекономічних інструментів кейнсіанської теорії на прикладі подолання безробіття в Німеччині в 1933–1939 рр. На основі цього аналізу зроблений висновок щодо доцільності використання макроекономічної теорії Дж. М. Кейнса для боротьби з фінансовою економічною кризою 2008–2010 рр. та її наслідками.